Over mij

over mij

Wie ben ik EN

WAT DOE IK?

Mijn naam is Robin, ik ben 42 jaar oud en woonachtig in Oldenzaal. Na eerst een aantal universitaire en post HBO-opleidingen te hebben afgerond, ben ik mijn eigen droom gaan vormgeven als professioneel coach. Ik heb o.a. de registeropleiding Professioneel Coachen voltooid.

Als coach gaat het in wezen om het helpen verbinden van mensen met zichzelf en met anderen. Het begint altijd met en bij jezelf…..Wat heeft iemand  nodig om zich geliefd, gezien, tevreden en in balans te voelen?

Coaching als krachtig middel voor verandering

Wat iemand nodig heeft, dat is vaak onbewust (geworden). Dit wordt bijna nooit letterlijk gezegd. Om zoiets goed boven tafel te kunnen krijgen, is in het vak van coaching de intuïtie daarom van groot belang.

Ik maak van mijn intuïtie en van gerichte technieken gebruik om te achterhalen waar iemand nu écht last van heeft. Wat is er werkelijk aan de hand in een bepaalde situatie?  Pas als dit volledig helder is, kan werk worden gemaakt van gewenste veranderingen. Ook hierbij is vaak ondersteuning zinvol. 

We doen namelijk veel al zolang op de automatische piloot, dat we helemaal niet meer weten wat écht bij ons past, wat ons gelukkig maakt en wat onze talenten, drijfveren en dromen zijn. Daarnaast is het dan nog de kunst om dat kritische stemmetje in het hoofd zachter te laten spreken.

Als coach kan ik jou met deze zaken prima helpen. Coaching is namelijk een waardevol middel voor het creëren van veranderingen in je eigen leven met als doel je gelukkiger te maken.

Je eigen ritme volgen

Een coach zonder levenservaring, dat werkt niet.  In mijn leven heb ik een aantal diepere dalen gekend, waar ik uiteindelijk telkens weer sterker uit ben gekomen.

Door deze diepere dalen heb ik mijzelf beter leren kennen. Waar ik mij namelijk in vroegere jaren snel aanpaste aan de ander om de ‘lieve vrede’ te bewaren, weet ik nu stukken beter wat ikzelf wil en wat bij mij past.  Ik ken mijn eigen behoeften en kwaliteiten veel beter en ik houd hier nu veel meer rekening mee.

Het is namelijk niet de bedoeling in dit leven dat je het ritme of de maat van een ander volgt. Het is de bedoeling dat je dat doet wat jezelf gelukkig maakt, zonder een ander bewust tekort te doen of te schaden. 

Jezelf leren accepteren

Ik heb onder andere jaren geworsteld met mijn geaardheid. Toen ik uiteindelijk ‘uit de kast kwam’, kreeg ik eigenlijk helemaal geen negatieve reacties, maar alles wat ikzelf in al die jaren aan verdriet en pijn had opgespaard, kwam er met volle kracht uit. Het feit dat je anders bent dan de meerderheid drong pijnlijk scherp tot me door, maar uiteindelijk moest ik vooral leren om de verbinding met mijzelf te herstellen. Coaching gaat in de kern heel vaak om het leren jezelf (weer) te accepteren. Pas daarná kan er veel in positieve zin veranderd worden.

Het leven als één grote leerschool

Overigens is het mijn oprechte overtuiging dat er veel meer is in dit leven dan wij kunnen verklaren en dat wat wij ‘leven’ noemen ook echt bedoeld is als één grote leerschool. Daarvoor is het van belang dat je zelf de regie neemt over jouw leven, en daar horen soms ook hele duidelijke en stevige keuzes bij.

 Coachvragen waarbij ik jou kan helpen

•Loopbaancoaching voor wanneer je op zoek bent naar ander werk, maar niet goed weet wat bij je past of als je geen knopen durft door te hakken of als je op zoek bent naar een betere invulling van jouw huidige werk.

•Relatiecoaching wanneer je te maken hebt met sluimerende onvrede of zelfs een conflict in een zakelijke of persoonlijke relatie (met een partner, vriend, familielid, collega of leidinggevende). Hoe kun je hier zo goed mogelijk mee omgaan en de situatie voor jouzelf veranderen?

•Assertiviteitscoaching wanneer je het moeilijk vindt om grenzen aan te geven, waardoor je de nodige stress of werkdruk ervaart of je simpelweg niet op waarde geschat voelt.

•Stresscoaching wanneer je in jouw dagelijks leven last hebt van faalangst en perfectionisme, waardoor je veel piekert, je veel stress en innerlijke onrust of zelfs fysieke ongemakken ervaart.

Wat zeggen anderen over mij?

Reviews

Robin is een goede en zeer persoonlijke coach, en hij geeft je tips en handvatten om mee stappen te kunnen zetten in je loopbaan. Dit doet hij door middel van tests en oefeningen, die je meer inzicht in jezelf geven. Hij stelt de juiste vragen en hij geeft je geen schuldgevoel als je niet overal een antwoord op hebt, of als je een oefening een keer niet goed hebt voorbereid. Ik kwam bij Robin omdat ik het gevoel had dat ik in mijn huidige baan niet op mijn plek zat en er weinig voldoening uit haalde, en hij heeft mij geholpen om mijn functie anders vorm te geven in samenwerking met mijn werkgever.

Bram

In de voor mij turbulent verlopen voorbije periode heb ik veel steun gehad aan de kundige en liefdevolle coaching van Robin. Zijn manier van communiceren – beschouwend, warm en vriendelijk tegelijkertijd – maakt dat je je al gauw op je gemak voelt en jezelf bloot durft te geven. Robin observeert scherp, is zeer luistervaardig en weet haarfijn verbanden tussen de uitgesproken gevoelens en gedachtepatronen te ontwaren en in laagdrempelige bewoording voor je uiteen te zetten. Door zijn effectieve manier van spiegelen kan ik niets anders dan concluderen dat mijn zelfinzicht is toegenomen en ik met een eerlijkere blik naar mezelf durf te kijken. Een coachingstraject bij Robin gun ik eenieder.

Adis

Ik heb een aantal sessies bij Robin gevolgd en ben erg blij met en verrast over het resultaat. Hij heeft me mooie inzichten gegeven in de problematiek waar ik in het dagelijks leven tegen aanliep. Door middel van tools als familieopstellingen kreeg ik het juiste inzicht en kon ik echt verder .Hij is naar mijn inziens een gedreven en zeer goede coach die een heel goed inzicht heeft in hetgeen een ander behoeft om verder te kunnen.

Angelique

Tijdens de coaching sessies met Robin voelde ik me op mijn gemak en heb ik zijn vriendelijke en open houding als heel prettig ervaren. In overleg hebben we met verschillende technieken gewerkt en ben ik een stap verder gekomen in het beter begrijpen van mijn eigen “handleiding” met een concreet actieplan voor mezelf. Dankjewel!

Succes verder, met hartelijke groet,

Danielle

Robin heeft mij geholpen nieuwe inzichten te verkrijgen met betrekking tot mijn carrière switch van DTP-er naar een beroep in de zorg. Op het moment dat ik bij Robin kwam wist ik nog niet zo goed wat ik precies wilde en welke waarden ik het belangrijkst vind in mijn werk. Ik heb me bij elk gesprek op mijn gemak gevoeld en vond de verschillende oefeningen die Robin met mij deed goed bij mij passen en hier heb ik ook echt wat aan gehad. Robin is erg rustig en wist telkens de juiste vragen te stellen of de juiste tools te selecteren om mij verder te helpen.

Tanja

Ik weet eigenlijk maar 1 woord: een TOPPERTJE. Het is moeite waard om sessies bij Robin te nemen. Hij is kundig en weet de snaar te raken. Nogmaals, Robin, dank je wel!

Ella

Share This