Over mij

over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Robin, ik ben 42 jaar oud en woonachtig in Oldenzaal. Na eerst een aantal opleidingen te hebben afgerond in andere richtingen, heb ik mij verder bekwaamd in het vak als coach. Ik heb o.a. de registeropleiding Professioneel Coachen van de Academie voor Psychodynamica succesvol afgerond.

Ik heb me echter altijd al betrokken gevoeld bij andere mensen en het geeft me veel voldoening om anderen te kunnen helpen of ondersteunen.

Intuïtie als coachende kracht

Mijn intuïtieve kant stelt me in staat om heel goed ‘tussen de regels door’ te lezen en de onderliggende behoeften van mensen aan te voelen. In coaching is dit heel erg handig, want hierbij gaat het eigenlijk niet zozeer om wàt gezegd wordt, maar vooral om hoe iets gezegd wordt, en vooral ook wat niet in woorden ondergebracht wordt. Het gaat er in coaching om dat het onbewuste (weer) bewust wordt gemaakt! Innerlijke kracht en wijsheid zijn al in jezelf verankerd, maar vaak kun je er niet meer bij.

Je eigen ritme volgen

In mijn leven heb ik overigens een aantal diepere dalen gekend, waar ik uiteindelijk telkens weer sterker uit ben gekomen. ‘Vroeger’ deed ik namelijk vooral wat anderen van mij verwachtten, maar naarmate de jaren vorderden, ben ik me veel meer bewust geworden van mijzelf, van mijn eigen behoeften en mijn eigen kwaliteiten!

Het is namelijk niet de bedoeling in dit leven dat je het ritme of de maat van een ander volgt. Het is de bedoeling dat je dat doet wat jezelf gelukkig maakt, zonder een ander bewust tekort te doen of te schaden. Soms betekent dat dus ook ‘nee’ durven zeggen, ook als dat niet leuk is voor een ander! Zolang je eerlijk en respectvol blijft, moet zoiets eigenlijk ‘normaal’ kunnen zijn. Zo wordt het natuurlijk lang niet altijd ervaren.

Jezelf leren accepteren

Ik heb onder andere jaren geworsteld met mijn geaardheid. Toen ik uiteindelijk ‘uit de kast kwam’, kreeg ik eigenlijk helemaal geen negatieve reacties, maar alles wat ikzelf in al die jaren aan verdriet en pijn had opgespaard, kwam er met volle kracht uit. Het feit dat je anders bent dan de meerderheid drong eerst pijnlijk scherp tot me door, maar nog veel meer dan dat, bleek deze ‘uitbraak’ een emotionele en mentale reiniging van mijn geest op te leveren. Alle spanning die opgesloten zat IN mij, die kwam er in intense en ongecontroleerde vorm uit.

Verder herken ik het nodige aan wat men tegenwoordig (soms te makkelijk en te vaak) HSP noemt. Laat ik stellen dat ik prikkelgevoelig ben en me daardoor niet snel op mijn gemak voel in drukke of ‘gekunstelde’ omgevingen. Het voordeel van deze eigenschap is echter dat je intuïtief vrij veel prikkels oppikt die anders aan je voorbij gaan. Ook hierbij is het de kunst om er mee te leren omgaan op een evenwichtige manier. Dat blijft soms een uitdaging in mijn ogen.

Het leven als één grote leerschool

 Tot slot is het mijn oprechte overtuiging dat er veel meer is in dit leven dan wij kunnen verklaren en dat wat wij ‘leven’ noemen ook echt bedoeld is als één grote leerschool. Daarvoor is het van belang dat je zelf de regie neemt over jouw leven, en daar horen soms ook hele duidelijke en stevige keuzes bij.

Wat zeggen anderen over mij?

Reviews

Robin is een goede en zeer persoonlijke coach, en hij geeft je tips en handvatten om mee stappen te kunnen zetten in je loopbaan. Dit doet hij door middel van tests en oefeningen, die je meer inzicht in jezelf geven. Hij stelt de juiste vragen en hij geeft je geen schuldgevoel als je niet overal een antwoord op hebt, of als je een oefening een keer niet goed hebt voorbereid. Ik kwam bij Robin omdat ik het gevoel had dat ik in mijn huidige baan niet op mijn plek zat en er weinig voldoening uit haalde, en hij heeft mij geholpen om mijn functie anders vorm te geven in samenwerking met mijn werkgever.

Bram

In de voor mij turbulent verlopen voorbije periode heb ik veel steun gehad aan de kundige en liefdevolle coaching van Robin. Zijn manier van communiceren – beschouwend, warm en vriendelijk tegelijkertijd – maakt dat je je al gauw op je gemak voelt en jezelf bloot durft te geven. Robin observeert scherp, is zeer luistervaardig en weet haarfijn verbanden tussen de uitgesproken gevoelens en gedachtepatronen te ontwaren en in laagdrempelige bewoording voor je uiteen te zetten. Door zijn effectieve manier van spiegelen kan ik niets anders dan concluderen dat mijn zelfinzicht is toegenomen en ik met een eerlijkere blik naar mezelf durf te kijken. Een coachingstraject bij Robin gun ik eenieder.

Adis

Ik heb een aantal sessies bij Robin gevolgd en ben erg blij met en verrast over het resultaat. Hij heeft me mooie inzichten gegeven in de problematiek waar ik in het dagelijks leven tegen aanliep. Door middel van tools als familieopstellingen kreeg ik het juiste inzicht en kon ik echt verder .Hij is naar mijn inziens een gedreven en zeer goede coach die een heel goed inzicht heeft in hetgeen een ander behoeft om verder te kunnen.

Angelique

Tijdens de coaching sessies met Robin voelde ik me op mijn gemak en heb ik zijn vriendelijke en open houding als heel prettig ervaren. In overleg hebben we met verschillende technieken gewerkt en ben ik een stap verder gekomen in het beter begrijpen van mijn eigen “handleiding” met een concreet actieplan voor mezelf. Dankjewel!

Succes verder, met hartelijke groet,

Danielle

Robin heeft mij geholpen nieuwe inzichten te verkrijgen met betrekking tot mijn carrière switch van DTP-er naar een beroep in de zorg. Op het moment dat ik bij Robin kwam wist ik nog niet zo goed wat ik precies wilde en welke waarden ik het belangrijkst vind in mijn werk. Ik heb me bij elk gesprek op mijn gemak gevoeld en vond de verschillende oefeningen die Robin met mij deed goed bij mij passen en hier heb ik ook echt wat aan gehad. Robin is erg rustig en wist telkens de juiste vragen te stellen of de juiste tools te selecteren om mij verder te helpen.

Tanja

Ik weet eigenlijk maar 1 woord: een TOPPERTJE. Het is moeite waard om sessies bij Robin te nemen. Hij is kundig en weet de snaar te raken. Nogmaals, Robin, dank je wel!

Ella

Share This