Blog

Hier liggen de banen voor het oprapen

Hier liggen de banen voor het oprapen

In de huidige tijd is er een groeiend tekort aan arbeidskrachten in veel sectoren. Omscholing is belangrijker dan ooit hierdoor. Het is de kunst om te achterhalen in welk werk je echt goed bent en waar je echt veel energie van krijgt, zodat je ook voor jezelf de allerbeste keuze kunt maken. Er bestaan diverse subsidietrajecten om jezelf bij- of om te scholen, dus er zijn mogelijkheden genoeg.

Lees meer
Bijscholen of omscholen? Ken je kernkwaliteiten!

Bijscholen of omscholen? Ken je kernkwaliteiten!

In tijden van personeelstekort is het kennen van iemand zijn kernkwaliteiten belangrijker dan ooit! Elk mens heeft kernkwaliteiten, aangeboren talenten die iemand in staat stellen om uitstekende resultaten te behalen in het werk zonder dat het echt moeite kost. Daniël Ofman heeft een methode ontwikkeld om deze persoonlijke kernkwaliteiten te achterhalen. Hij onderscheidt zogenoemde kernkwaliteiten van valkuilen, uitdagingen en allergieën. Het is de kunst om een persoonlijke kernkwaliteit te ontdekken en deze te combineren met een zogenoemde ‘uitdaging’. Dan maak je optimaal werk van je talent.

Lees meer
Mindfulness kan ook kort en krachtig zijn!

Mindfulness kan ook kort en krachtig zijn!

In de huidige situatie verlangen we meer dan ooit naar ontspanning, naar rust, naar plezier. Wat als deze behoeften gecombineerd kunnen worden en er niet veel tijd voor nodig is om hier werk van te maken? Mindfulness kan op heel veel verschillende manieren tot stand komen en het enige dat telt is dat jij je er goed bij voelt. Het hoeft niet lang te duren.

Lees meer
Share This