Dit is hoe je droombaan realiteit wordt

In steeds meer sectoren is er een nijpend tekort aan personeel. De lijst met kansrijke beroepen van het UWV wordt steeds langer, maar wat nu als je een hele andere achtergrond hebt? Er zijn gelukkig meer mogelijkheden dan ooit om van richting te switchen en jouw droombaan realiteit te zien worden.

Omscholing en bijscholing zijn actueler dan ooit

De overheid hecht niet voor niets steeds meer waarde aan onderwijs voor volwassenen. De samenleving en vrijwel alle markten veranderen sneller dan ooit, terwijl de vacatures oplopen in steeds meer sectoren. Een opleiding is hét middel om mensen aan het werk te krijgen en vooral ook te houden. Mensen die werk zoeken of die een ander soort werk zoeken, die zouden er goed aan kunnen doen om een opleiding te kiezen die aansluit op één van de vele richtingen waar een personeelstekort heerst.

In het HBO worden bijvoorbeeld tegenwoordig zogenoemde Associate Degree-opleidingen aangeboden. Dit zijn tweejarige opleidingen die tussen MBO niveau 4 en het HBO bachelorniveau inzitten. Dit type opleiding is wettelijk erkend en is op nadrukkelijk verzoek van het bedrijfsleven ontwikkeld. Dit type opleiding biedt voornamelijk werkenden op MBO-niveau de kans om zich bij te scholen binnen een behapbare tijd. Daarnaast wordt er steeds meer werk gemaakt van deeltijdonderwijs voor volwassenen.

Zo kom je in aanmerking voor kosteloze scholing: scholing, begeleiding of ontwikkeladvies

Door de coronasituatie heeft de Rijksoverheid verder werk gemaakt van het creëren van subsidiemogelijkheden voor iedereen tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd die werk zoekt, zelfstandige is of in loondienst is.  Je kunt kosteloze (korte) opleiding, ontwikkeladvies of begeleiding krijgen. Dit kan zonder tussenkomst van een werkgever. Eind 2021 komen er nog eens 45.000 nieuwe trajecten bij. Ben je op zoek naar werk of naar ander werk of wil je jezelf verder ontwikkelen in je huidige werk? Op deze site vind je precies welke cursussen er momenteel landelijk zijn: https://vindjeupdate.hoewerktnederland.nl/

Loopbaancoaching voor een juiste beroepskeuze

Je kunt je natuurlijk zelf oriënteren op opleidingen en cursussen als je werk zoekt, ervaart dat je uitgekeken bent op je huidige beroep of als je merkt dat je nodig weer eens bijgeschoold moet worden, maar de belangrijkste vraag is eigenlijk: wat past nu echt perfect bij jou? Welke (andere) beroepen zou je niet alleen kwalitatief goed kunnen uitoefenen, maar waar heb je ook echt plezier in? De beste krachten zijn medewerkers die zich zowel mentaal als emotioneel gezien als een vis in het (nieuwe) water voelen. Een goede coach kan jou helpen om het verschil te maken voor jouzelf.

Dit is hoe je weet of coaching waardevol is voor jou

Beantwoord voor jouzelf de volgende vragen om te weten of coaching voor jou iets betekenen kan.

  • Zit je weer bij de deur door de zoveelste lockdown?
  • Twijfel je over de zekerheid van jouw huidige baan?
  • Doe jij je werk al langere tijd op de automatische piloot en is elke dag er één?
  • Heb jij geen idee wat je drijfveren en talenten nu eigenlijk zijn?
  • Vind je het eng om jezelf op nummer één te zetten in de keuzes die je maakt?
  • Ben je niet happy in en met je werk?

Heb je JA geantwoord op één of meerdere vragen? Neem dan snel contact op met www.coachrobin.nl voor een gratis intake. Wie weet is dit het begin van een nieuwe toekomst voor jou!

 

 

Share This